Pripravte si jednoduché sušienky. Nemôžete nič pokaziť a zároveň popustiť uzdu fantázie

Cookies sú dnes v kurze, atak nebude zlé ak si ich budete vedieť pripraviť. Na internete nájdete množstvo receptov a postupov ako na to. Nasledujúci recept, by sme mohli označiť za úplne základný. Je neskutočne jednoduchý a v podstate nemáte čo pokaziť. Stačí všetko odvážiť, nastaviť správne rúru a budete sa oblizovať za ušami. Navyše do nich môžete pridať čokoľvek, čo vám chutí.
 
cookies

Ingrediencie
 

  1. 100 gramovmasla
  2. 125 gramovkryštálového, ideálne hnedého cukru ( ak nemáte, tak použite pokojne obyčajný biely )
  3. Jedno väčšie vajíčko ( ak máte len malé, použite dve )
  4. 200 gramovhladkej bielej múky
  5. 100 gramovčokolády na varenie ( alebo môžete použiť aká vám chutí )
  6. Štipku soli
  7. Kypriaci prášok do pečiva

 
Postup prípravy je naozaj jednoduchý. Po tom ako si všetko odvážite, zmiešate všetky ingrediencie, okrem čokolády, dokopy. Čokoládu nestrúhajte, ale nakrájajte nožíkom na malé kúsky. Takto budú sušienky omnoho chutnejšie, pretože v nej budete cítiť poriadne kusy čokolády. Nezľaknite sa toho, že cesto bude na začiatku pomerne suché. Ak doňho totiž pridáte čokoládu, časť z nej sa trochu pri jeho hnetení roztopí, takže cesto bude TIP TOP.

čokoláda
 
Na pekáč si položte papier na pečenie a rúru predhrejte na stodeväťdesiat stupňov Celzia. z cesta si v dlaniach vyvaľkajte malé guľôčky, ktoré nakoniec trochu pritlačte. Takto vám vznikne dokonalá sušienka. Nemusíte sa trápi jej presnou hrúbkou. Ak ich urobíte tenšie, budú sa kratšie piecť. Poukladajte ich na plech a vložte do rúry. V nej by mali ostať približne pätnásť minút. Priebežne ich však ale kontrolujte, pretože každá rúra pečie inak. Po tom ako ich vyberiete sa vám môžu zdať trochu mäkké, to sa ale po vychladnutí zmení.
 
Ako sme spomenuli na začiatku, ide o základný recept. Preto môžete do cesta pridať akékoľvek ingrediencie podľa vašej chuti. Použite napríklad lesné ovocie, trochu vanilky, hrozienka, alebo oriešky. Ak ste zástancom zdravej stravy, tak bielu múku nahraďte celozrnnou, alebo špaldovou.

4.5/5 - (2 votes)