Vládne agentúry kupujú spyware!

Zrejme ste už aj Vy počuli o konšpiračných teóriách ktoré tvrdia, že sme pri návšteve internetu ľahkým a jednoduchým spôsobom sledovaní vládou. No to tvrdenie nebude zrejme tak úplne konšpiračné, niečo na tom asi bude. Prečo si to myslím?
bílá čísla
•        Pretože som sa dočítal novinku, kedy známy a spoľahlivý antivírusový program ESET odhalil „vírus“ pod menom FinFisher.
FinFisher je dokonca taký komerčný vírus. Konkrétnejšie spyware, ktorý sa vám nabúra do počítača a kradne vaše súkromie. No a teraz tá znepokojivá časť- Prečo som ho nazval komerčným?
•        Tento spyware je v podstate vírus, ale je aj žiadaným „sofvérom“ pre vládne organizácie a ich agentúry. Je verejne známe, že za tento spyware sú ochotní platiť nemalé peniaze.
Vláda a agentúry ktoré majú pomáhať, utrácajú množstvo peňazí / pravdepodobne získaných z daní, ktoré im platia občania/ za to, aby svojim občanom narúšali súkromie.
bílá klávesnice
No na druhej strane sa týmto spôsobom možno podarí odhaliť nejaké teroristické a nekalé plány. Ale určite človeka naštve, pokiaľ takýto vírus nájde vo svojom počítači a pritom sa jedná o relatívne poctivého občana, ktorý za život dostal jednu pokutu a o terorizmus sa nikdy nezaujímal, pričom sa snaží fungovať podľa systému a platiť dane. U takéhoto človeka tento vírus nemá čo hľadať! Mal by byť vyslaný iba do počítačov skupín, ktoré sú podozrivé z hrozby skutočného terorizmu.
•        Ak sa bavíme o terorizme, tak práveže vláda týmto spywarom a sledovaním súkromia tvorí teroristické praktiky sama!
počítačové zabezpečení
Tento spyware bol však zatiaľ zachytený iba v siedmich krajinách. Slovensko a Česko medzi ne zatiaľ nepatrí. Jednalo sa o krajiny, ktoré sú považované za krátkodobo demokratické. To sú jediné dve informácie, no konkrétnejšie názvy krajín vraj nemôžu byť zverejnené. Takéto praktiky narúšajú pocit demokracie, no na druhej strane by mohli zabrániť možnému terorizmu. Otázna je však miera zasahovania do súkromia a to, čo si vláda pod slovom terorizmus predstavuje.

Nezaradené