Nenápadne sa zväčšujúci problém

Možno to donedávna nebol vôbec váš problém. Roky ste nosili rovnaké konfekčné číslo a nevynaložili ste kvôli tomu žiadnu námahu. Ale s určitým vekom sa vaše telo stalo akýmsi cudzím. Začalo vám viac chutiť jedlo a telesná schránka sa vám odvďačila zväčšeným objemom. So zdesením v očiach ste začali v zrkadle stretávať akúsi vlastnú karikatúru. Vtedy je najlepšie povedať si výrazné DOSŤ.
avokádo a rajčata


Práca chvatná málo platná

Niektorí jedinci vsadia na rychle chudnutie. Prestanú zo dňa na deň jesť, trápia sa hektolitrami vody a nanajvýš si dajú pár listov šalátu. Vlastne ani presne nevedia, kde túto radu vyčítali, preto sa nemôžu čudovať, že príliš nefunguje. Pravdou je, že sa zo začiatku zbavia jedného až dvoch kilogramov, ale „odmenou“ je im aj neustály hlad a nevrlá nálada. Niektorí k tomuto šialenému režimu pridajú ešte aj hodiny v posilňovni. Výsledok? Totálne vyčerpanie a žiadna radosť zo života.



Kto nemá v hlave, v lekárni tiež nekúpi

Môže sa stať, že vás zaujmú aj reklamy na potravinové doplnky, ktoré váš problém vyriešia doslova ako mávnutím čarovného prútika. Pravda je však krutá. Ak sa nerozhodnete zmeniť svoju životosprávu od základov, žiadne zázračné riešenie neexistuje. Návodov zaoberajúcich sa rychlym chudnutim nájdete všade nepočítane, ale je ich preto tak veľa, že žiadny z nich naozaj nefunguje.
metr přes sendvič

Pomaly ďalej zájdete

Ako teda na to? Jednoducho. Naučte sa jesť pravidelne, malé a zdravé porcie. To znamená veľké množstvo zeleniny, dbajte na dostatočné zastúpenie tukov, sacharidov i bielkovín. Nevynechávajte jedlá a vždy konzumujte v pokoji, aby ste si ten obrad mohli dostatočne vychutnať. Obmedzte sladké, ale keď vás prepadne chuť, netrápte sa. Doprajte si malý kúsok. A nezabudnite sa pravidelne hýbať. Potom už stačí len pomaličky sledovať ubúdajúce centimetre.